Over mij

Ik maak van kinds af aan kleding en kostuums. Ik ben daarin altijd gestimuleerd door mijn ouders. Enerzijds omdat het nooit aan gereedschap, machines en ruimte ontbrak en anderzijds omdat zij het van karakter vonden getuigen niet met de massa mee te lopen. Dat betekende dat ik aan de bak moest als ik er trendy uit wilde zien door zelf achter de naaimachine te kruipen of zelf mijn fiets te pimpen.  Gelukkig bleek ik redelijk handig en ben mijn hobby vanaf mijn studententijd gaan uitbreiden met houtbewerking. Aanleiding was mijn eerste (onbewoonbare) huis. Ook deze tak van sport gaf en geeft mij steeds veel voldoening. Niets is genoegzamer dan uiteindelijk tevreden van je eindresultaat te kunnen genieten. Met eigen handen gemaakt en wat mij betreft dan ook het liefst met zo veel mogelijk duurzaam en recycled materiaal. Het zelfde verloop kent mijn studie-carrière; eerst mode-academie Charles Montaigne, sinds 20 jaar op houtbewerking&timmeren in Weesp, vier jaar geleden stoffeerdersopleiding aan het HMC afgerond. Uitstapje van 4 jaar gemaakt naar de Pabo dus ook onderwijsbevoegd... God weet wat dat voor zin heeft ;)

Deze expertises samen zijn StoffigHout geworden. De naam zegt mijns inziens alles; van iets ouds/stoffigs maak ik door hout en stof te gebruiken/bewerken weer iets nieuws. Ik 'sloop' het meubel, restaureer waar nodig, stabiliseer, bouw opnieuw op met klassieke of moderne vulling en stoffeer ten slotte.

Dankbaar uiteindelijk de knoop doorgehakt te hebben werk ik zingend lange dagen met altijd evenveel enthousiasme. Het kantoor en de computer zullen het voorgoed zonder mij mogen doen. Naast mijn stoffeerdersactiviteiten werk ik bij Airworks Inflatables in Weesp en werk daar aan fantastische projecten. Het leuke daarvan is dat ik met fijne en inspirerende collega's mag werken. Samen zetten we prachtige decors neer voor grote namen en ik ben er trots op daar deel van uit gemaakt te mogen hebben.

De juiste stof kiezen

Niet elke stof is meubelstof. Het moet stevige stof zijn die niet bij een beetje druk scheurt, na een paar uur in de zon al verkleurt en snel slijt. Dit laatste drukken we uit in het aantal Martindale dat een stof heeft. Ik heb de opleiding van Detex gedaan waar we veel over eigenschappen hebben geleerd. Ik help u graag met het uitzoeken van gepast materiaal naar aanleiding van uw wensen. U kunt ook zelf een stof aanschaffen, maar dan is slijtage op eigen risico.

Halen & brengen

Omdat ik begrijp dat niet iedereen beschikt over een auto waarin een meubel vervoerd kan worden, kan ik dit met mijn bus ophalen en terugbrengen. Deze haal- & brengservice doe ik meestal kosteloos, maar afhankelijk van de afstand zal soms een kleine vergoeding in rekening worden gebracht. Neem gerust contact met me op als u hier vragen over heeft. Bekijk hieronder foto's van onderandere mijn bus, werkplek en beschikbare machines.

Neem contact op